Bezoek Roeselare

Combineer je uitstap aan ‘De Lumineuze Nachten’ met een bezoek aan het bruisende Roeselare. Onze stad ‘ademt’ Rodenbach, maar laat je niet misleiden, we hebben heel wat voor je in petto.

Roeselare vind je in het hart van West-Vlaanderen, op slechts 20 kilometer van Kortrijk.

Flaneer in onze vernieuwde winkelstraten en ontmoet de vriendelijke handelaars. Laat je culinair verwennen in de gastvrije horecazaken. Mag het een tikkeltje meer zijn? Ga volop voor een gastronomische beleving bij één van de Gault & Millauchefs.

Winkelstraat met mensen
Winkelen in Roeselare
Tim & Inge van restaurant Boury
Inge & Tim van restaurant Boury

Bezoek KOERS. Museum van de Wielersport en waan je een échte flandrien. Verwacht je aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Onder meer op het parcours: een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken.
Wist je trouwens dat… je als bezoeker van ‘De Lumineuze Nachten’  tot eind 2022 aan een voordeeltarief van €5 in plaats van €7 KOERS bezoekt op vertoon van je Lumineuze Nachten-ticket?

Erfgoedlocaties decoreren de Roeselaarse binnenstad. In kunst- en erfgoedhuis ‘Ter Posterie’ halen cultuurliefhebbers hun hart op. Van monumentale werken in het stadspark tot een designexpo, nog tot eind 2022 ben je in Roeselare aan het juiste adres.

Nog zo’n sterk staaltje architecturaal werk dat je moet gezien hebben: Kenniscentrum ARhus.

het koers musem
KOERS. Museum van de wielersport
Ter Posterie
Ter Posterie
ARhus gebouw
ARhus


Liever curieuzeneuzen? Ga langs bij collectioneurs en ontdek serieus uit de hand gelopen verzamelingen.

Dacht je dat ‘Rodenbach’ enkel stond voor het roodbruintje? Mis! Aan de hand van een heuse digitale wandeling ontdek je meer over de figuur Albrecht Rodenbach. Nog zo’n Vlaamse meester met Roeselaarse roots: Adriaen Willaert. Je ontdekt zijn verhaal in een unieke podcastwandeling.

Wens je meer de urban toer op te gaan? Haal de gratis plattegrond van de streetartroute in het toeristisch onthaal en laat je inspireren door kunstenaars uit binnen- en buitenland die Roeselare letterlijk én figuurlijk kleuren.

De (aller)kleinste ‘Pinkies’ zijn te vinden in provinciaal domein het Sterrebos, met het sprookjesachtige kasteel van Rumbeke, of ga op zoek naar de Roeselaarse tovenaarshoed en elfen in het Bergmolenbos. Onderweg kruis je de Roeselaarse uitkijktoren. Durf jij de beklimming aan?

Wens je een vervolg aan je verblijf te breien? Neem een kijkje op www.visitroeselare.be en grasduin door het logiesaanbod. Of je nu voor een gezellig hotel of charmante B&B kiest, er is vast iets dat je kan bekoren.

Wil je graag meer in Roeselare?  Hier vind je meer!

Op zoek naar échte Roeselaarse streekproducten, eens tafelen bij een van onze top-chefs of de 12 geselecteerde Leiespots ontdekken in de stad? Meer info is te vinden via Visit Roeselare!

Roeselarenaren die in het bezit zijn van een vrijetijdspas krijgen 50% korting toegekend. Deze tickets zijn enkel te bekomen aan de balie van het Vrijetijdspunt (Polenplein 15, Roeselare).

Meer info vind je op www.visitroeselare.be.

Kasteel van Rumbeke
Het Kasteel van Rumbeke
Street Art in Roeselare
Streetart in Roeselare

Meer informatie

Het toeristisch onthaal is doorlopend open van 10 tot 17 uur .Tijdens het hoogseizoen (maart tot en met september) is het toeristisch onthaal 7 dagen op 7 open. Tijdens het laagseizoen (oktober tot en met februari) is het toeristisch onthaal gesloten op zondag.

Je kan Toerisme Roeselare bereiken op +32 (0)51 26 24 00 of visit@roeselare.be.

Bezoek KOERS. Museum van de Wielersport mét korting

Op vertoon van uw toegangsticket voor 'De Lumineuze Nachten van Brouwerij Rodenbach' geniet u bij een bezoek aan KOERS. Museum van de Wielersport van het voordeeltarief van € 5 in de plaats van € 7!

Heading